Industrielt design til alle tider

Industrielt design er en vital del af hele udviklingen omkring industriprodukter og et job, det spille en stor rollen helt fra processens spæde begyndelse, når noget nyt skal udvikles. Der findes en uddannelse rettet mod dette fagområde, der på mange måder er anderledes end typisk design af bl.a. mode og interiør. En industriel designer har blikket rettet mod selve produktfremstillingen og har til opgave at sørge for, at denne foregår så billigt som muligt. Den visuelle oplevelse er sekundær, men ikke helt ubetydelig. Alle brands ved godt i dag, at det kunderne ser i butikken, er vigtigt og er med til at påvirke valget af alle køb. Når flere industriprodukter, kan helt det samme og ligger på ca. samme pris, så vælges den der virker mest tiltalende for blikket.

Industrielt design i boligindretningen

De mest innovative boligindrettere har længe været ivrige med, at anvende traditionelt industrielt design i deres styling af mange slags hjem. Det skyldes især, at de nemt kan opstøve interessante elementer, der er meget dekorative når de tages ud deres rette sammenhæng. Meget kan anskaffes virkelig billigt og giver omgående indretningen en unik personlig kant, med et lidt maskulint råt touch. Vintage sager, altså ældre industrielt design, er det man skal investere i, hvis man vil gøre dem kunsten efter. Der er masser at finde når gamle håndværkere stopper eller på loppemarkeder rundt omkring. Leg med tingene, tænkt utraditionelt og funktionelt i din egen indretning.
Industrielt Design

Hvad kendetegner industrielt design?

Det kan næsten være umuligt for det utrænede øje, at adskille industrielt design fra ganske almindeligt design, når nu det visuelle udtryk også kan være appellerende. Al god stil og lækkert design kendetegnes på disse breddegrader af enkelhed, dvs. et totalt fravær af ornamentik og pyntesyg dekoration og dette gælder alt, hvad vi omgiver os med.